Пропоную засолити фіолетову рядовки на зиму. Грибочки виходять соковитими і хрусткими. Спробувавши одного разу, ви не зможе відмовити собі в цій зимовій закуски. Рецепт досить простий і швидкий. Від вас потрібно лише бажання і гарний настрій. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте, це точно!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Рядовка (фіолетова) – 1,5 кг
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити рядовки фіолетові на зиму? Приготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання фіолетовою рядовки.
Ретельно переберіть, а потім очистіть від лісового сміття, промийте рядовки у холодній проточній воді. Великі гриби розріжте на кілька частин.
Підготовлену вимиту рядовки викладіть в глибоку каструлю.
Після чого залийте холодною водою. Додайте столову ложку солі. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Проварену рядовки злийте через сито або друшляк і добре промийте під проточною водою і дайте стекти зайвої рідини. Рядовка значно зменшиться в обсягах.
Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім наріжте тонкими скибочками.
В невеликій ємності з’єднайте чорний мелений перець і столову ложку солі.
Добре перемішайте.
В пластиковий контейнер, в пластмасову банку або скляну банку викладіть ряд відварених грибів. Якщо будете використовувати скляну тару, то попередньо ретельно промийте її і стерилізуйте.
Потім добре приправити сумішшю солі і чорного меленого перцю.
Викладіть кілька скибочок нарізаного часнику.
Таким чином, повністю заповніть ємність грибочками, чергуючи з часником і сумішшю солі і чорного меленого перцю.
Зверху і з боків викладіть лавровий лист.
Накрийте кришкою або тарілкою меншого діаметра, а зверху поставте гніт. Цю конструкцію помістіть в холодильник.
Через тиждень грибочки будуть готові до вживання в їжу.
Перед подачею промийте рядовки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Рядовка на зиму Синеножка на зиму Солоні гриби на зиму