Чебуреки часто готують господині у вихідний день, щоб порадувати своїх близьких. Це дуже смачна закуска, яку можна подати до чаю або взяти з собою в парк на пікнік. Як приготувати тісто для чебуреків, ми розповімо в нашому покроковому рецепті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Горілка – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати заварне тісто для чебуреків на окропі з горілкою. У каструлю влийте воду, олію, горілку, всипте сіль, перемішайте і закип’ятити цю масу. Відразу після кипіння, всипте 200 грам борошна і добре перемішайте, не знімаючи каструлю з вогню. Тісто має заваритися, тому тримайте його на слабкому вогні 2-3 хвилини.
Зніміть каструлю з вогню, трохи охолодити тісто, потім додайте в нього одне яйце, добре перемішайте.
Далі всипте борошно і замісіть щільне, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.
Тісто треба добре перемять руками, при необхідності можна додати ще 1-2 столові ложки борошна. Накрийте Миску рушником або харчовою плівкою і залиште тісто на 1 годину. Тим часом можна приготувати начинку.
Готове тісто розрізати на рівні частини, потім розкачайте тонкі круглі коржі, покласти на них начинку, випустіть повітря і добре скріпіть краю. Далі обсмажте свої чебуреки на соняшниковій олії з двох сторін.
Приємного апетиту!
Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без дріжджів Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое