Чебуреки часто готують господині у вихідний день, щоб порадувати своїх близьких. Це дуже смачна закуска, яку можна подати до чаю або взяти з собою в парк на пікнік. Як приготувати тісто для чебуреків, ми розповімо в нашому покроковому рецепті.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати заварне тісто для чебуреків на окропі з горілкою. У каструлю влийте воду, олію, горілку, всипте сіль, перемішайте і закип’ятити цю масу. Відразу після кипіння, всипте 200 грам борошна і добре перемішайте, не знімаючи каструлю з вогню. Тісто має заваритися, тому тримайте його на слабкому вогні 2-3 хвилини.

Зніміть каструлю з вогню, трохи охолодити тісто, потім додайте в нього одне яйце, добре перемішайте.

Далі всипте борошно і замісіть щільне, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Тісто треба добре перемять руками, при необхідності можна додати ще 1-2 столові ложки борошна. Накрийте Миску рушником або харчовою плівкою і залиште тісто на 1 годину. Тим часом можна приготувати начинку.

Готове тісто розрізати на рівні частини, потім розкачайте тонкі круглі коржі, покласти на них начинку, випустіть повітря і добре скріпіть краю. Далі обсмажте свої чебуреки на соняшниковій олії з двох сторін.

Приємного апетиту!

Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без дріжджів Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое