Для домашніх еклерів ідеально підійде м’яке заварне тісто. Приготуйте його по простому класичному рецепту. Порадуйте близьких ароматною випічкою власного приготування.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 60 гр.
- Вода – 1 склянка
- Свіжі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати заварне тісто для еклерів в домашніх умовах просто! Просіваємо 100 грам борошна з сіллю і цукром в глибоку миску. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло і половину склянки крутого окропу. Ретельно вимішуємо суміш до утворення тягучою суміші.
В окремий посуд кладемо шматочки живих дріжджів. Заливаємо їх залишилася гарячою водою. Розмішуємо.
З’єднуємо дріжджі з гарячою сумішшю, висипаємо борошно і починаємо замішувати руками продукт. Повинен вийти щільний та еластичний ком.
Залишаємо заготовку в теплому місці на 1 годину. Використовуйте велику миску, так як продукт значно збільшиться в розмірах.
Готове пишне тісто трохи розминаємо руками, ділимо на частини і використовуємо в кулінарних цілях.
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах