Чебуреки можна купити в будь-якому кафе та бістро, однак смачніше за все ті, що зроблені вдома. Готувати їх зовсім не складно, головне замісити правильне тісто. Пропонуємо вам дуже вдалий варіант тесту на кефірі.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для чебуреків на кефірі в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для тіста. Борошно просіяти через дрібне сито, кефір прогрійте до кімнатної температури.

Змішайте в мисці кефір, яйце, соду і сіль.

Потім частинами введіть борошно, кожен раз добре перемішуйте масу виделкою.

Коли тісто стане досить щільним, переходите до ручного замісу, на це у вас піде приблизно 15 хвилин.

Тісто скачайте в кулю і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин. Щоб воно не висохло, загорнути його в харчову плівку. За цей час можна приготувати м’ясну начинку і приступати до ліплення чебуреків.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое