Якщо ви вирішили приготувати манти, радимо звернути увагу на цей рецепт тіста. А він хороший тим, що робиться просто, таке тісто дуже зручно в роботі, і манти з них виходять ніжними та смачними. Якщо у вас є кухонний комбайн-помічник, саме час його дістати для роботи. Якщо такого пристрою немає, замісити можна і руками, тільки доведеться докласти певних зусиль – тісто виходить досить крутим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Окріп – 4 – 5 ст.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати заварне тісто для мантів на окропі з яйцями? В широку миску або чашу комбайна просіваємо борошно пшеничне.

Розбиваємо в борошно яйце, додаємо сіль, вливаємо олію без запаху.

Змішуємо всі разом – виходить велика трохи волога крихта.

Відміряємо потрібну кількість окропу. Вливаємо його в чашу до борошняної крихти одночасно з працюючим гак для замісу. Якщо замішуєте вручну, то відразу швидко розмішуємо ложкою яка утворюється масу. Продовжуємо заважати тісто, поки не сформується ком.

Викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її, щоб сформувався шар тіста, яке повністю увібрала в себе борошно.

Потім формуємо з тіста колобок, накриваємо його рушником, щоб поверхня не підсихали, і залишаємо «відпочити» на двадцять хвилин.

Після цього розкачуємо його в тонкий пласт, нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо манти, як зазвичай.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах