Еластичне, пружне заварне тісто для мантів готуємо в хлібопічці. Весь процес зводиться до приміщення інгредієнтів в чашу. Трудомістка замішування «бере на себе» розумна техніка. Далі залишиться лише дати тісту трохи постояти, розкачати і сформувати манти.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 375 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Окріп – 180 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування заварного тіста для мантів в хлібопічці. В чашу хлібопічки просіваємо борошно, додаємо сіль. Вливаємо поверх крутий окріп, слідом – рослинне масло без запаху.
Встановлюємо чашу з продуктами в хлібопічку, закриваємо кришку приладу. Вибираємо програму «Бездріжджове тісто» на п’ятнадцять хвилин.
В залежності від конкретної моделі приладу, назва режиму може відрізнятися. У будь-якому випадку, потрібно просто вибрати заміс тіста на 15-20 хвилин. Натискаємо «Старт».
Після завершення замісу тісто витягуємо з чаші і перекладаємо в пакет. Залишаємо в масу спокої на двадцять-двадцять п’ять хвилин, щоб клейковина розвинулася, і тісто стало більш еластичним.
Після цього тісто розрізаємо на частини, щоб зручніше було працювати. Розкачуємо кожну частину в тонкий пласт, при необхідності підсипаючи більше борошна. Нарізаємо потрібні заготовки, укладаємо на них начинку і формуємо манти звичним способом.
Смачного!