Неймовірно ніжне заварне тісто для еклерів виходить за державним стандартом. Приготувати такий продукт зовсім не складно в домашніх умовах. Беріть на замітку простий рецепт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати заварне тісто для еклерів по ГОСТу. Склянку води нагріваємо в невеликій каструлі або сотейнику. Сюди ж відправляємо по дрібці солі і цукру. Кладемо шматочки вершкового масла. Розмішуємо і знімаємо з плити після утворення однорідної суміші.

Окремо просіваємо борошно через дрібне сито і після всипаємо її в гарячу масляну суміш.


Вимішуємо вміст до однорідності за допомогою лопатки.

Даємо заготівлі самостійно охолонути. Розбиваємо сюди курячі яйця по одному.

Ретельно вимішуємо тісто після додавання кожного яйця. Отримуємо гладку і повітряну масу. Тісто для еклерів готово!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах