Заварне тісто називається так тому, що в процесі замісу борошно заливається окропом і таким чином заварюється. Таке тісто виходить рівним, м’яким і еластичним. Воно легко розкочується і не рветься, тому з нього так легко робити чебуреки.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати заварне тісто на чебуреки на окропі з олією соняшниковою? У мисці змішайте яйце, сіль, масло і просіяне борошно.

Закип’ятіть воду і відразу ж влийте її в миску до інших інгредієнтів.

Швидкими рухами доведіть тісто до однорідного стану.

Далі переходите до замісу тіста руками. Вимішуйте 10-15 хвилин, поки тісто не стане гладким і не почне легко відставати від рук.

Сформуйте з тіста грудку і залиште на 10 хвилин, накрийте його мискою, рушником або харчовою плівкою.

Потім тісто розділіть на частини, тонко розкачайте і зліпіть чебуреки.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на гарячій воді Тісто для чебуреків на рослинному маслі