Заварне тісто називається так тому, що в процесі замісу борошно заливається окропом і таким чином заварюється. Таке тісто виходить рівним, м’яким і еластичним. Воно легко розкочується і не рветься, тому з нього так легко робити чебуреки.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати заварне тісто на чебуреки на окропі з олією соняшниковою? У мисці змішайте яйце, сіль, масло і просіяне борошно.
Закип’ятіть воду і відразу ж влийте її в миску до інших інгредієнтів.
Швидкими рухами доведіть тісто до однорідного стану.
Далі переходите до замісу тіста руками. Вимішуйте 10-15 хвилин, поки тісто не стане гладким і не почне легко відставати від рук.
Сформуйте з тіста грудку і залиште на 10 хвилин, накрийте його мискою, рушником або харчовою плівкою.
Потім тісто розділіть на частини, тонко розкачайте і зліпіть чебуреки.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на гарячій воді Тісто для чебуреків на рослинному маслі