Домашні пиріжки краще всього готувати на дріжджовому тісті. Тоді вони виходять хутровими і поживними. А щоб блюдо по-справжньому вдалося, додайте в тісто молоко і яйця. Тісто відмінно підніметься і зарум’яниться. Буде дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Молоко коров’яче – 375 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків на молоці з яйцями. Для початку приготуємо опару для дріжджового тіста. Для цього 100 мл. молока ставимо на плиту і гріємо приблизно до 35-40 градусів.

Потім додаємо в нього сухі дріжджі, 1 ст. л. борошна, сіль і цукор.

Накриваємо опару плівкою і рушником і ставимо в тепле місце на 20-30 хв. На опарі повинна з’явиться «шапочка» з бульбашками.

Вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо його в молоко, що залишилося.

Також убиваємо сюди яйце.

Тепер просіваємо борошно через ситечко і додаємо в сливово-молочну масу.

Потім вводимо опару і розмішуємо.

Тісто вийде не дуже густим, але й не рідким. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 2 години.

Приблизно через годину, його потрібно обім’яти руками, також потрібно обім’яти через 2 години.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Швидке тісто для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах