Заварний крем відмінно підходить для просочення коржів, наповнення трубочок, еклерів або слойок, його навіть можна їсти ложкою з чаєм. А медовик з цим кремом виходить просто чудовим, в міру солодким і дуже соковитим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати заварний крем на молоці з маслом та цукром для медовика легко! У каструлю вбийте яйця, додайте цукор і щіпку солі. Збийте ці інгредієнти до утворення пишної піни.

Потім поступово введіть пшеничне борошно і крохмаль, перемішайте вміст каструлі віночком.

Далі влийте молоко кімнатної температури. Збийте масу блендером до однорідної консистенції.

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть крем до загустіння, постійно його помішуючи. Тримайте його на вогні 10 хвилин, потім остудіть до кімнатної температури.

Додайте в крем вершкове масло. Розмішуйте, поки масло повністю не розчиниться.

Коли крем повністю охолоне, можна змащувати коржі і прикрашати торт.

Приємного апетиту!

Білковий заварний крем для торта Вершковий крем для торта Заварний крем з молока і борошна для торта Заварний крем з молока, яєць і цукру для торта Крем для торта з молока, масла і цукру Масляний крем для торта