Заварний крем відмінно підходить для просочення коржів, наповнення трубочок, еклерів або слойок, його навіть можна їсти ложкою з чаєм. А медовик з цим кремом виходить просто чудовим, в міру солодким і дуже соковитим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати заварний крем на молоці з маслом та цукром для медовика легко! У каструлю вбийте яйця, додайте цукор і щіпку солі. Збийте ці інгредієнти до утворення пишної піни.
Потім поступово введіть пшеничне борошно і крохмаль, перемішайте вміст каструлі віночком.
Далі влийте молоко кімнатної температури. Збийте масу блендером до однорідної консистенції.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть крем до загустіння, постійно його помішуючи. Тримайте його на вогні 10 хвилин, потім остудіть до кімнатної температури.
Додайте в крем вершкове масло. Розмішуйте, поки масло повністю не розчиниться.
Коли крем повністю охолоне, можна змащувати коржі і прикрашати торт.
Приємного апетиту!
Білковий заварний крем для торта Вершковий крем для торта Заварний крем з молока і борошна для торта Заварний крем з молока, яєць і цукру для торта Крем для торта з молока, масла і цукру Масляний крем для торта