Сьогодні я хочу порекомендувати вам рецепт засмажки з моркви і цибулі на зиму. Я дуже люблю готувати і проводжу велику кількість часу на кухні. Але, щоб спростити приготування улюблених страв, я готую різноманітні напівфабрикати, які значно скорочують час на приготування їжі.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Морква – 300 гр.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Корінь петрушки – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля ріпчаста – 180 гр.
Процес приготування:
Першим ділом очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, а потім промийте його в холодній проточній воді. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть цибулю, обсмажте до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Моркву ретельно вимити в проточній воді, при необхідності використовуйте щіткою для миття овочів, а потім очистіть ножем або скористайтеся овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Подрібнену моркву, додайте до смаженій цибулі і готуйте ще 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Корінь петрушки промити, а потім очистіть, скориставшись великою теркою, натріть його.
Болгарський перець добре промийте і обсушіть, а потім наріжте дрібною соломкою, попередньо очистивши його від насіння і серцевини.
Підготовлені овочі викладіть в сковороду до моркви і цибулі, добре перемішайте і готуйте на повільному вогні ще 5-7 хвилин.
Тим часом ретельно вимийте помідори, обсушіть їх, а потім наріжте дрібним кубиком, попередньо видаливши плодоніжку.
Подрібнені помідори додати до засмажки, і добре перемішайте.
Потім накрийте овочевий масу кришкою і тушкуйте на невеликому вогні приблизно 15-20 хвилин.
Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці.
Гарячу засмажку розкладіть по стерильним банкам.
Добре закрутіть стерильними кришками, попередньо обдавши їх окропом або прокип’ятити в каструлі.
Банки з зажаркою переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Також можна зберігати банки з зажаркою в холодильнику.
Приємного апетиту!
Салат з помідорів, перцю і моркви