Сьогодні я хочу порекомендувати вам рецепт засмажки з моркви і цибулі на зиму. Я дуже люблю готувати і проводжу велику кількість часу на кухні. Але, щоб спростити приготування улюблених страв, я готую різноманітні напівфабрикати, які значно скорочують час на приготування їжі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Морква – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Корінь петрушки – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 180 гр.

Процес приготування:

Першим ділом очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, а потім промийте його в холодній проточній воді. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть цибулю, обсмажте до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Моркву ретельно вимити в проточній воді, при необхідності використовуйте щіткою для миття овочів, а потім очистіть ножем або скористайтеся овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Подрібнену моркву, додайте до смаженій цибулі і готуйте ще 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Корінь петрушки промити, а потім очистіть, скориставшись великою теркою, натріть його.

Болгарський перець добре промийте і обсушіть, а потім наріжте дрібною соломкою, попередньо очистивши його від насіння і серцевини.

Підготовлені овочі викладіть в сковороду до моркви і цибулі, добре перемішайте і готуйте на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

Тим часом ретельно вимийте помідори, обсушіть їх, а потім наріжте дрібним кубиком, попередньо видаливши плодоніжку.

Подрібнені помідори додати до засмажки, і добре перемішайте.

Потім накрийте овочевий масу кришкою і тушкуйте на невеликому вогні приблизно 15-20 хвилин.

Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці.

Гарячу засмажку розкладіть по стерильним банкам.

Добре закрутіть стерильними кришками, попередньо обдавши їх окропом або прокип’ятити в каструлі.

Банки з зажаркою переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Також можна зберігати банки з зажаркою в холодильнику.

Приємного апетиту!

Салат з помідорів, перцю і моркви