Зелені помідори, квашені в каструлі, виходять як діжкові. Вони довго зберігаються. Для рецепта знадобиться садова зелень і листя кущів і дерев.
Інгредієнти: на 40 порц.
- Помідори зелені – 25 кг
- Сіль (на 1 літр води) – 2 ст. л.
- Листя хрону – за смаком
- Парасольки кропу – за смаком
- Селера – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Кріп – за смаком
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець червоний мелений – 3 – 4 ч. л.
- Суміш перців – 1 ст. л.
- Часник – 4 головки
Процес приготування:
Готувати зелені помідори, квашені в каструлі просто! На дно виварки покласти частину прянощів, стебла кропу, листя хрону і очищені зубчики часнику, листя вишні і смородини. Викласти шар зелених томатів, попередньо вимитих.
Покрити наступним шаром зелені. Додати лаврове листя, суміш перців і червоний перець.
Далі знову шар помідорів.
Накрити шаром приправ і зелені. Закрити кришкою і дати постояти сухим томатам з приправами 2 дні.
Для розсолу розчинити в холодній воді сіль.
Залити помідори отриманим розсолом.
Зверху покласти кришку, меншу по діаметру, ніж діаметр виварки. Придавити гнітом.
Дати постояти томатам 2-3 дні. Далі перенести в льох.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори Гострі зелені помідори зелені помідори Квашені Квашені помідори Малосольні помідори з часником в каструлі