Зелені помідори, квашені в каструлі, виходять як діжкові. Вони довго зберігаються. Для рецепта знадобиться садова зелень і листя кущів і дерев.


Інгредієнти: на 40 порц.

  • Помідори зелені – 25 кг
  • Сіль (на 1 літр води) – 2 ст. л.
  • Листя хрону – за смаком
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Селера – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець червоний мелений – 3 – 4 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ст. л.
  • Часник – 4 головки

Процес приготування:

Готувати зелені помідори, квашені в каструлі просто! На дно виварки покласти частину прянощів, стебла кропу, листя хрону і очищені зубчики часнику, листя вишні і смородини. Викласти шар зелених томатів, попередньо вимитих.

Покрити наступним шаром зелені. Додати лаврове листя, суміш перців і червоний перець.

Далі знову шар помідорів.

Накрити шаром приправ і зелені. Закрити кришкою і дати постояти сухим томатам з приправами 2 дні.

Для розсолу розчинити в холодній воді сіль.

Залити помідори отриманим розсолом.

Зверху покласти кришку, меншу по діаметру, ніж діаметр виварки. Придавити гнітом.

Дати постояти томатам 2-3 дні. Далі перенести в льох.

Приємного апетиту!

Бочкові помідори Гострі зелені помідори зелені помідори Квашені Квашені помідори Малосольні помідори з часником в каструлі