Якщо ви любите вишню так, як люблю її я, рекомендую приготувати желе з вишні на зиму. Рецепт дуже простий і швидкий. Все, що від вас потрібно, це прикласти невеликі зусилля для вилучення вишневих кісточок. Процес нетрудомісткий, але надто монотонний.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Вишня – 2.5 кг
  • Цукрова пудра – 1 кг

Процес приготування:

Готувати желе з вишні на зиму легко! Вишню ретельно вимийте і просушіть. За допомогою шпильки або спеціального пристосування вийміть кісточки, надівши рукавички, щоб не забруднити руки. Очищеної вишні повинно вийти 2 кілограми.

Підготовлені очищені ягоди вишні викладіть в чашу блендера і подрібніть. Обов’язково доведіть ягоди до однорідної консистенції. Щоб вийшла однорідна маса, розділіть очищену вишню на кілька частин.

В чашу блендера поступово додайте необхідну кількість цукрової пудри і все ще раз подрібніть блендером. Можна використовувати і цукровий пісок, але цукрова пудра швидше розчинитися у вишневому соку, що допоможе швидше загуснути вишневого желе.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Готове желе з вишні розкладіть по стерильним банкам, і щільно закрийте чистими сухими кришками. Желе зберігайте в холодильнику.

Приємного насолоди!

Варення з вишні Вишня на зиму Желе з вишні Желе з вишні без желатину Желе з вишні без кісточок