Багатьом до смаку, більше подобаються компоти-асорті, адже різні ягоди і фрукти в тандемі дають напою новий смак. Одним з таких варіантів буде компот з вишень і яблук. Одночасно з вишнею дозрівають яблука «Білий налив» і «Ранетки», і вони чудово доповнюють вишневий компот. Домашній вишнево-яблучний компот відмінно замінить будь магазинний напій з консервантами і барвниками, що важливо для дитячого харчування. Готуємо такий компот методом дворазової заливки і без стерилізації.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з вишень і яблук на зиму на 3-літрову банку легко! Перед початком приготування компоту підготуйте вишню і яблука до консервації. У обраної вишні видаліть пошкоджені плоди та ягоди очистіть від плодоніжок.

Потім її добре промийте холодною водою і відкиньте на друшляк для видалення всієї вологи.

яблука Промийте і наріжте їх шматочками довільної форми.

Невеликі плоди іноді кладуть в компот цілком. У заздалегідь вимиті банки покладіть підготовлену вишню і яблучні дольки.

Потім, залийте їх у банках, крутим окропом. На банки покладіть прокип’ячені кришки. Залиште фрукти в банках на 30 хвилин просочуватися і остигати.

Через 30 хвилин воду з банок перелийте через спеціальну кришку в ту ж каструлю. У цій воді розчиніть 300 г цукрового піску і зваріть сироп. Його прокип’ятіть на мінімальному вогні 2-3 хвилини.

Потім киплячим сиропом залийте вміст банок, заповнюючи їх до самого верху. Банки з компотом відразу загорніть і перевірте герметичність закупорки.

Банки переверніть на кришки і щільно укрийте будь «шубою». В такому стані компот в банках залиште на 1-2 доби і тільки потім перенесіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компот з яблук на зиму Компоти