Якщо ви любите гостреньке – цей рецепт для вас. Аджика з болгарської та гострого перцю з додаванням часнику – це найкраща приправа до різних страв. Аджику ми будемо готувати без термічної обробки, необхідно лише підготувати і подрібнити на блендері овочі, потім заправити їх оцтом і рослинним маслом. Всі! Аджика повністю готова. Єдина умова – її необхідно зберігати в холодильнику.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Часник – 300 гр.
- Сіль – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Перець чилі – 300 гр.
Процес приготування:
Готувати аджику з болгарського перцю без помідор просто! Для приготування аджики краще всього використовувати гострий і болгарський перець червоного кольору. На смакові якості це не вплине, а зовнішній вигляд буде яскравого насиченого кольору. Болгарський перець вибираємо стиглий і великий, тоді він буде м’ясистим і соковитим. Гострий і болгарський перець промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.
Часник чистимо, промиваємо і подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.
Гострий і болгарський перець нарізаємо на чверті і подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.
подрібнені овочі додаємо рослинне масло, сіль і оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо і даємо постояти 20-25 хвилин, щоб сіль розчинилася. Потім аджику ще раз перемішуємо дерев’яною ложкою і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками. Ставимо аджику на зберігання в холодильник.
Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика Вогник Аджика з перцю Аджика Кобра Аджика на зиму Сира аджика