Аджика з помідорів з хріном – ідеальний соус на будь-який випадок життя. Її можна додавати в супи, соуси і підливи, подавати до м’яса і пасти або використовувати в приготуванні бутербродів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Перець чилі – 3 – 5 шт.
  • Часник – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з помідорів з хроном? Овочі вимити. Болгарські і гострі перці очистіть від перегородок і насіння, наріжте м’якоть на кілька частин.

Коріння хрону і часник очистіть. Великі шматки розріжте на кілька дрібних.

Кожен помідор розрізати на чотири частини.

Складіть всі нарізані овочі в гущавину блендера і подрібніть їх до однорідності.

Овочеву масу перекладіть в миску, додайте цукор, сіль і оцет, перемішайте. Розкладіть аджику в чисті простерилізовані банки. Банки щільно закрутіть гвинтовими кришками і приберіть в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів класична Аджика з хріном Аджика кавказька Аджика Кобра