Аджика з кабачків з майонезом – незвичайний і цікавий варіант заготовки на зиму. Крім майонезу даний рецепт передбачає використання томатної пасти, в такому випадку колір аджики буде красивим, а смак більш насиченим. Часник і гострий перець додадуть аджике справжню пікантність.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки – 2,5 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Майонез – 150 мл
- Томатна паста – 150 мл
- Часник – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 80 мл
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 75 мл
- Перець червоний мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з кабачків з майонезом, кабачки промити, очистити від шкірки, видалити насіння. Далі овочі слід пропустити через м’ясорубку.
Гострий перець промийте, поріжте шматочками і також подрібнити за допомогою м’ясорубки.
Подрібнені інгредієнти поміщаємо в каструлю, вливаємо туди ж рослинне масло, додаємо майонез, томатну пасту, червоний і чорний мелений перець, сіль та цукровий пісок. Все перемішуємо і тримаємо заготовку на вогні приблизно 30-40 хвилин.
За 5 хвилин до готовності відправляємо в аджику дрібно рубаний часник (можна пропустити його через м’ясорубку або подрібнити в блендері) і вливаємо необхідну кількість оцту.
Аджику в гарячому вигляді відразу ж розливаємо по заздалегідь стерилізованим ємкостей і закручуємо кришками. Після повного охолодження поміщаємо аджику на зберігання в прохолодне і темне місце.
Пікантна закуска – аджика з кабачків з майонезом – готова!
Приємного вам апетиту!
Аджика Аджика варена Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Солодка аджика