Аджика з слив, томатів і болгарського перцю – чудовий рецепт домашньої консервації на зиму. Пікантна кисло-солодка аджика стане родзинкою вашого столу і поступово увійде в ряди улюблених страв вашої родини. Її соковитість і ароматність швидко підкорять серця ваших близьких.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Сливи мариновані – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 6 зуб.
- Перець червоний мелений – 3 шт.
- Томатна паста – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з злив томатів і болгарського перцю, сливи помити, розрізати навпіл, видалити кісточки. Помідори помити, видалити плодоніжки, розрізати на 2 частини. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку з насінням, розрізати на шматочки. Часник очистити. перець червоний гострий помити і очистити від насіння. За допомогою блендера помідори подрібнити в пюре, вилити масу в каструлю і поставити тушкуватися на повільний вогонь.
Також за допомогою блендера измельчить гострий червоний перець, часник, болгарський перець і сливи. Вилити все в каструлю до помідорів, перемішати і варити 20 хвилин.
Всипати в аджику сіль, цукор, додати томатну пасту, оцет, гарненько все перемішати. Варити 10 хвилин або більше до потрібної вам консистенції.
Банки для аджики стерилізувати, кришки обдати окропом. Розлити в банки аджику з слив, томатів і болгарського перцю. Банки закатати, перевернути, укутати ковдрою і дати повністю охолонути. Переставити на зберігання аджику в темне і прохолодне приміщення. Смачна закуска взимку вам і вашій родині! забезпечена
Аджика Аджика без стерилізації Аджика варена Аджика з помідорів класична Аджика кавказька Аджика класична