Овочі в духовці – корисна і смачна страва, яке найчастіше використовують як гарнір. Запечені баклажани і кабачки легко доповнять м’ясо і рибу, а також можуть стати самостійною стравою на вашому столі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати баклажани і кабачки в духовці? Молодий кабачок промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Так робимо і з баклажаном.
Болгарський перець нарізаємо смужками середнього розміру.
Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Змішуємо їх в тарілці з рослинним маслом, сіллю і спеціями за смаком.
Ошпарюємо помідор, знімаємо його шкірку і раздавливаем в окремій глибокої посуді.
З’єднуємо в сковороді суміш излука і часнику з розчавленим помідором, додаємо до них томатну пасту і тушкуємо 3-5 хвилин.
Викладаємо у форму для випікання кабачок і баклажан щільно один до одного.
Заливаємо овочі піджаркою і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
Даємо страві трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу, прикрасивши свіжими овочами. Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки для схуднення Кабачки з помідорами Кабачки з часником в духовці