Овочі в духовці – корисна і смачна страва, яке найчастіше використовують як гарнір. Запечені баклажани і кабачки легко доповнять м’ясо і рибу, а також можуть стати самостійною стравою на вашому столі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати баклажани і кабачки в духовці? Молодий кабачок промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Так робимо і з баклажаном.

Болгарський перець нарізаємо смужками середнього розміру.

Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Змішуємо їх в тарілці з рослинним маслом, сіллю і спеціями за смаком.

Ошпарюємо помідор, знімаємо його шкірку і раздавливаем в окремій глибокої посуді.

З’єднуємо в сковороді суміш излука і часнику з розчавленим помідором, додаємо до них томатну пасту і тушкуємо 3-5 хвилин.

Викладаємо у форму для випікання кабачок і баклажан щільно один до одного.

Заливаємо овочі піджаркою і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

Даємо страві трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу, прикрасивши свіжими овочами. Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки для схуднення Кабачки з помідорами Кабачки з часником в духовці