Апетитна запіканка з кабачків і плавленого сиру – це відмінне блюдо для сімейного вечері. Запіканка виходить неймовірно ніжною, ситної і корисною. А аромат у неї просто чарівний!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир плавлений – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків з плавленим сиром цікаво! З кабачків видаляємо шкірку (якщо у вас молоді плоди, то її можна залишити) і натираємо на крупній тертці. Заправляємо їх сіллю, перемішуємо і залишаємо настоятися на 10 хв. Потім зливаємо воду і добре віджимаємо кабачки руками.

Цибулину очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями.

Тепер підготуємо сирки. Їх будемо нарізати пластинками. Щоб сир не прилипав до ножа, смочим його у воді.


Беремо каструлю і змащуємо її дно і боки рослинним маслом. Викладаємо кабачки, сир і цибулю.

Ставимо каструлю на невеликий вогонь і підігріваємо, поки весь сир повністю не розплавиться.

Знімаємо масу з вогню і додаємо пропущений через прес часник, а також сіль. Залишаємо остигати.

Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером в піну.

Вводимо яєчну суміш у кабачкову масу і розмішуємо.


Тепер змащуємо рослинним маслом форму для запікання і викладаємо в неї тісто для запіканки. Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 50-60 хв. до рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків