Дуже простий рецепт оладок з використанням сметани і бананів. Сметану краще брати пожирніше – смак випічки буде ніжніше. А банани повинні бути м’які, в ідеалі – перестиглі. Вони солодкі, м’які і ідеально втручаються в тісто. Для замішування тіста зручно використовувати міксер. Смажити оладки потрібно на невисокому вогні, так як з-за бананів тісто схильне до пригорання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Банан – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Борошно пшеничне 1.5 – 2 ст.
Процес приготування:
Готувати бананові оладки на сметані легко! У миску викладаємо очищені від шкірки і порізані на шматки банани. Розминаємо їх виделкою в пюре.
Додаємо яйця, сметану, розтоплене до рідкого стану вершкове масло, цукровий пісок і щіпку солі. Перемішуємо всі інгредієнти міксером до однорідності.
Поверх отриманої маси просіваємо борошно разом з розпушувачем. Знову змішуємо всі разом міксером – тісто готове. Виходить воно досить густим, але м’яким і пластичним.
Сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Добре розігріваємо сковорідку на плиті. Набираємо бананове тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих округлих оладок.
Температуру плити робимо середньо-низькою, щоб тісто встигло пропектися і не пригоріло. Не закриваємо Сковороду кришкою. Смажимо оладки з одного боку до тих пір, поки знизу не скоринка зарум’яниться.
Потім перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться. Підсмажені оладки знімаємо зі сковороди, поміщаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною, медом, варенням.
Смачного!