Дуже простий рецепт оладок з використанням сметани і бананів. Сметану краще брати пожирніше – смак випічки буде ніжніше. А банани повинні бути м’які, в ідеалі – перестиглі. Вони солодкі, м’які і ідеально втручаються в тісто. Для замішування тіста зручно використовувати міксер. Смажити оладки потрібно на невисокому вогні, так як з-за бананів тісто схильне до пригорання.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сметана – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Борошно пшеничне 1.5 – 2 ст.

Процес приготування:

Готувати бананові оладки на сметані легко! У миску викладаємо очищені від шкірки і порізані на шматки банани. Розминаємо їх виделкою в пюре.

Додаємо яйця, сметану, розтоплене до рідкого стану вершкове масло, цукровий пісок і щіпку солі. Перемішуємо всі інгредієнти міксером до однорідності.

Поверх отриманої маси просіваємо борошно разом з розпушувачем. Знову змішуємо всі разом міксером – тісто готове. Виходить воно досить густим, але м’яким і пластичним.

Сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Добре розігріваємо сковорідку на плиті. Набираємо бананове тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих округлих оладок.

Температуру плити робимо середньо-низькою, щоб тісто встигло пропектися і не пригоріло. Не закриваємо Сковороду кришкою. Смажимо оладки з одного боку до тих пір, поки знизу не скоринка зарум’яниться.

Потім перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться. Підсмажені оладки знімаємо зі сковороди, поміщаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною, медом, варенням.

Смачного!

Бананові оладки Оладки без кефіру Оладки без молока Оладки без соди Оладки на сметані без дріжджів Оладки на сметані без соди