Березовий сік має слабовираженний смак. Доки він свіжий, то гарний і в самостійному вигляді, а при консервації хочеться чимось його доповнити. Апельсини – ідеальний варіант. Легка кислинка, делікатна солодкість і виражений цитрусовий аромат.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік з апельсином на зиму? Березовий сік проціджують через марлю, складену в декілька шарів, щоб позбутися від дрібного сміття.
Апельсин ретельно миємо в проточній воді, обсушуємо рушником і розрізаємо на гуртки. Якщо є кісточки, їх викидаємо.
Банку моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Кладемо нарізану апельсин в суху банку.
Поміщаємо проціджений березовий сік в каструлю, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, знімаємо з плити, знімаємо піну і знову проціджують через марлю. Повторно доводимо до кипіння.
Киплячий сік вливаємо в банку з апельсином. Закручуємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати. Після цього прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Зберігаємо консервацію не більше року.
Смачного!