Якщо просто заготовити березовий сік на зиму здається вам занадто нудним, спробуйте приготувати з нього вітамінний напій з лимоном і імбиром. Готується він ненабагато складніше, ніж просто березовий сік з цукром, а ось за смаком виходить набагато цікавіше.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимон – 1 шт.
  • Імбир – 30 – 40 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати напій з березового соку на зиму? Корінець імбиру ретельно миємо й обсушуємо. Ріжемо ножем на тонкі поперечні скибочки.

Лимон миємо й ріжемо на тонкі кухлі. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.

Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, після чого поміщаємо його в каструлю і ставимо на плиту. Додаємо цукровий пісок і лимон з імбиром. Доводимо все разом до кипіння, періодично помішуючи. Не кип’ятимо.

Банки моєму, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришками.

розливаємо В банки киплячий березовий сік разом з вмістом – кружальцями лимона і часточками імбиру. Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Березовий сік з лимоном Березовий сік на зиму Консервація березового соку Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри