Часто при консервації березового соку додають лимонну кислоту – це і смак соку робить більш вираженим, і забезпечує збереження заготовки. Наводимо рецепт березового соку на зиму якраз з використанням лимонної кислоти. Для аромату додаємо гілочку смородини і трохи апельсина.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 0.66 ст.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Листя чорної смородини – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати березовий сік з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму? Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, щоб прибрати випадковий дрібне сміття. Поміщаємо проціджений березовий сік в каструлю.

Ставимо сік на плиту і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо пінку чистої шумівкою.

Окремо кип’ятимо літр-два води в сотейнику. Апельсин миємо й ріжемо на кружечки. Втеча смородини також моєму. Занурюємо гуртки апельсина і гілочку смородини в сотейник з киплячою водою і відразу знімаємо з плити. Через пару хвилин дістаємо з води апельсин і гілочку.

Банку моєму, стерилізуємо будь-яким звичним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою. У банку поміщаємо гуртки апельсина і втеча смородини. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.

Киплячий сік вливаємо в підготовлену суху банку з добавками.

Відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою.

Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати.

Охолоджений сік прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Бажано вжити таку заготовку протягом року.

Приємного апетиту!

Березовий сік Березовий сік з апельсином на зиму Березовий сік з лимоном і апельсином Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Як закатати березовий сік з апельсином в банку на 3 літри