Часто при консервації березового соку додають лимонну кислоту – це і смак соку робить більш вираженим, і забезпечує збереження заготовки. Наводимо рецепт березового соку на зиму якраз з використанням лимонної кислоти. Для аромату додаємо гілочку смородини і трохи апельсина.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Апельсин – 0.5 шт.
- Листя чорної смородини – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму? Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, щоб прибрати випадковий дрібне сміття. Поміщаємо проціджений березовий сік в каструлю.
Ставимо сік на плиту і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо пінку чистої шумівкою.
Окремо кип’ятимо літр-два води в сотейнику. Апельсин миємо й ріжемо на кружечки. Втеча смородини також моєму. Занурюємо гуртки апельсина і гілочку смородини в сотейник з киплячою водою і відразу знімаємо з плити. Через пару хвилин дістаємо з води апельсин і гілочку.
Банку моєму, стерилізуємо будь-яким звичним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою. У банку поміщаємо гуртки апельсина і втеча смородини. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.
Киплячий сік вливаємо в підготовлену суху банку з добавками.
Відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою.
Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати.
Охолоджений сік прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Бажано вжити таку заготовку протягом року.
Приємного апетиту!
Березовий сік Березовий сік з апельсином на зиму Березовий сік з лимоном і апельсином Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Як закатати березовий сік з апельсином в банку на 3 літри