Чим-то такий сік буде нагадувати лимонад: у ньому є і цитрусова кислинка, і ароматна апельсинова нотка. Закатати березовий сік таким способом можна досить швидко. Всього-то й потрібно, що довести його до кипіння, додати нарізані цитрусові і розмістити все це по стерилізованим банкам.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Сік березовий – 10 л
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати березовий сік з лимоном і апельсином на зиму? У каструлю кладемо проціджений березовий сік, додаємо до нього цукровий пісок, перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо сік до кипіння.

Поки сік нагрівається, лимони і апельсини ретельному моєму. Нарізаємо їх на гуртки однакової товщини, після чого ошпарюємо окропом.

Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Так само чинимо і з кришками.

На дно кожної банки кладемо гуртки апельсина і лимона. Зазвичай на одну банку розраховується один гурток лимона і два гуртки апельсина.

Заливаємо цитруси в банках киплячим березовим соком. Закриваємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банки догори дном, щоб перевірити герметичність, і в такому положенні залишаємо остигати.

Після остигання прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Зберігаємо березовий сік з цитрусами або одягають не більше року.

Приємного апетиту!

Березовий сік Березовий сік з апельсином на зиму Березовий сік з лимоном Березовий сік з лимоном і апельсином Березовий сік на зиму Консервація березового соку