Класичний бешбармак зі свинини – оригінальне, але не надто складне в приготуванні блюдо. М’ясо готується досить швидко, що заощадить ваш час. Такий варіант хороший для великого сімейного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Зелень – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Для локшини: –
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати бешбармак з свинини класичний, шматки свинини ретельно промиваємо під водою, потім відварюємо у великій каструлі до м’якого стану.
За 30 хвилин до готовності м’яса додаємо в бульйон сіль, лаврове листя і одну очищену від лушпиння цибулину.
Тепер приготуємо тісто для локшини. У глибоку миску просіваємо борошно з сіллю.
Розбиваємо в неї яйця і починаємо розмішувати вміст.
Поступово вливаємо в масу молоко і міцно вимішуємо тісто руками. Після чого даємо йому полежати 20-30 хвилин.
Далі тісто слід розкотити в дуже тонкий пласт. На час можна залишити його подсушиваться.
Решта дві цибулини чистимо і подрібнюємо ножем.
Коли м’ясо отварится, бульйон процідимо в іншу каструлю.
Тут же проваримо подрібнену цибулю протягом 1-2 хвилин.
Після акуратно дістанемо продукт за допомогою шумівки.
Повернемося в подсохшему тесту. Його слід нарізати на невеликі рівні квадрати, які надалі потрібно відварити в бульйоні. Приблизно 6-8 хвилин.
Готову локшину викладаємо на блюдо.
Потім розкладаємо пошматоване на дрібні шматочки м’ясо.
Посипаємо це все цибулею і свіжою зеленню. Бульйон можна подавати окремо. Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з свинини Бешбармак класичний