Класичний бешбармак зі свинини – оригінальне, але не надто складне в приготуванні блюдо. М’ясо готується досить швидко, що заощадить ваш час. Такий варіант хороший для великого сімейного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Зелень – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для локшини: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати бешбармак з свинини класичний, шматки свинини ретельно промиваємо під водою, потім відварюємо у великій каструлі до м’якого стану.

За 30 хвилин до готовності м’яса додаємо в бульйон сіль, лаврове листя і одну очищену від лушпиння цибулину.

Тепер приготуємо тісто для локшини. У глибоку миску просіваємо борошно з сіллю.

Розбиваємо в неї яйця і починаємо розмішувати вміст.

Поступово вливаємо в масу молоко і міцно вимішуємо тісто руками. Після чого даємо йому полежати 20-30 хвилин.

Далі тісто слід розкотити в дуже тонкий пласт. На час можна залишити його подсушиваться.

Решта дві цибулини чистимо і подрібнюємо ножем.

Коли м’ясо отварится, бульйон процідимо в іншу каструлю.

Тут же проваримо подрібнену цибулю протягом 1-2 хвилин.

Після акуратно дістанемо продукт за допомогою шумівки.

Повернемося в подсохшему тесту. Його слід нарізати на невеликі рівні квадрати, які надалі потрібно відварити в бульйоні. Приблизно 6-8 хвилин.

Готову локшину викладаємо на блюдо.

Потім розкладаємо пошматоване на дрібні шматочки м’ясо.

Посипаємо це все цибулею і свіжою зеленню. Бульйон можна подавати окремо. Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з свинини Бешбармак класичний