Казахська бешбармак – це живильна наваристое страву, яке можна подавати на обід і вечерю. Приготувати його можна в домашніх умовах. Оцініть цікавий у виконанні традиційний рецепт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина на кістці – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для локшини: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 180 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування бешбармака зі свинини по-казахськи. Свинину ретельно промиваємо, потім заливаємо водою і ставимо на вогонь. Додаємо сіль і спеції за смаком. Варимо бульйон не менше 1,5 годин.

У мисці змішуємо яйця, борошно, сіль і воду.

Замішуємо тісто в щільний ком і даємо йому «відпочити» 15 хвилин.

Потім тісто тонко розкачуємо і розрізаємо спочатку на смужки, потім на невеликі ромбики. Залишаємо їх підсихати на час.

Після того як м’ясо отварится, дістаємо його з каструлі і відокремлюємо від кісточки. Бульйон ж проціджуємо.

Чистимо цибулю та нарізаємо його на дрібні кільця. Ошпарюємо в бульйоні.

Домашню локшину також варимо в готовому бульйоні близько 4 хвилин. Після відкидаємо на друшляк.

Гарячу локшину викладаємо на плоску тарілку, далі кладемо м’ясо і ошпарений цибулю. Бульйон наливаємо в окремий посуд, і додаємо в нього свіжу зелень. Можна подавати до столу!

Бешбармак Бешбармак з свинини Бешбармак класичний