Справжній киргизька бешбармак зазвичай готують з яловичини або баранини. Процес приготування не швидкий, але досить захоплюючий. Приготуйте блюдо для вашого оригінального обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для локшини: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати киргизька бешбармак. Для киргизького бешбармака краще всього вибрати жирну яловичину на кістці. М’ясо промиваємо, Половину цибулі, моркву і корінь селери очистити.

Заливаємо підготовлені інгредієнти водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, солимо і варимо ще 2 години.

Далі приступаємо до приготування локшини. Розбиваємо два яйця, додаємо до них сіль і рослинне масло. Просіваємо борошно.

З’єднуємо борошно з яєчною сумішшю, вливаємо воду і ретельно вимішуємо тісто руками.

Після щільний ком розкочуємо качалкою до дуже тонкого стану.

В окрему каструлю занурюємо трохи бульйону і жиру, які утворилися від яловичини. Викладаємо сюди тонко порізану цибулю і тушкуємо його 2-3 хвилини.

В глибоку посуд викладаємо готове м’ясо, розділена на дрібні шматочки. Поливаємо його невеликою кількістю бульйону.

Далі розкладаємо всі складові страви з різних тарілках: яловичину, тушкований цибулю, проціджений бульйон і зняття з м’яса жир.

Тепер повернемося до тесту. Нарізаємо його на невеликі квадрати або прямокутники і відварюємо отримане в киплячій воді близько 7 хвилин.

Формуємо блюдо наступним чином: на відварену локшину кладемо м’ясо і цибулю, трохи поливаємо жиром. Бульйон розливаємо по окремих тарілках. Готово!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний