Якщо у вас не вистачає часу для приготування дріжджового тіста для біляшів, то його можна замінити бездріжджовим аналогом. Замішується тісто на кефірі, виходить м’яким і еластичним, добре піднімається при запіканні і має повітряну структуру.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 – 4 ст.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бездріжджове тісто на кефірі для біляшів? Перемішайте соду і кефір, маса почне пінитися.

В окремій мисці змішайте яйця, цукор і сіль. Потім додайте в миску кефір і перемішайте.

Далі порціями всипте просіяне борошно і у кілька етапів замісіть тісто.

Коли тісто стане однорідним, сформуйте з нього грудку і покладіть на робочу поверхню, просыпанную борошном. Пості того, коли вся мука буде додана, влийте олію і вимішуйте тісто до його повного всмоктування.

Готове тісто перекладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин. За цей час підготуйте начинку і приступайте до формування біляшів.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів