Кыстыбай – знамените башкирська блюдо, яке готується з лаваша і картопляного пюре. Це блюдо можна подавати в пост. Тісто для лаваша готується без використання молока та яєць.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для кыстыбай на воді без яєць. Борошно просіяти через сито в глибоку миску.

Додайте сіль і рослинне масло.

закип’ятіть Воду, влийте її в борошняну масу і швидко розмішайте інгредієнти виделкою.

Потім, коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками.

Тісто скачайте в грудку і дайте йому відпочити 20-30 хвилин, прикривши рушником або харчовою плівкою.

Потім розділіть тісто на кілька рівних частин, розкачайте з них тонкі коржі.

Підсушіть коржі на сухій сковороді.

Загорніть начинку на корж з картопляного пюре і кыстыбай готовий.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею