Цей пиріг підійде тим, хто любить здобну випічку, але не шанувальник дріжджового тіста. М’який бісквіт відмінно буде поєднуватися з кислуватою ягодою і свіжістю сиру в начинці.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сметана – 220 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Для начинки: –
- Брусниця – 200 гр.
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати бездріжджовий пиріг з брусницею? У сухий мисці змішайте яйця, сіль, цукор і збийте за допомогою міксера в стійку піну. Потім додайте частинами сметану і ретельно все перемішайте.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте до яєчно-сметанної суміші. Збийте все до однорідності.
Змішайте крохмаль з содою і розведіть в невеликій кількості води або молока, потім влийте в тісто і перемішати. Це потрібно для того, щоб ці інгредієнти не залишилися в ньому грудочками.
Через дрібне сито частинами просійте в тісто пшеничне борошно, добре перемішуючи все після додавання кожної порції. В кінцевому результаті у вас вийде рідкувате тісто, що нагадує по консистенції сметани.
Тепер займіться приготуванням начинки. Яйця і цукор збийте до появи легкої піни, потім додати манку і знову збийте.
Сир протріть через сито для отримання більш однорідною і м’якої текстури і відіжміть через марлю, якщо він у вас дуже вологий. Додайте його до яєчної суміші і ретельно перемішайте.
Форму при необхідності попередньо змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Влийте в неї тісто, разравняйте і в середину викладіть сирну начинку. Розподіліть її, залишаючи по краях невеликі бортики. Зверху розкладіть попередньо промиту і просушену брусницю і засипте всі рівним шаром цукру.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 С протягом 35-40 хвилин, орієнтуючись на колір бортиків.
Приємного аппетита!
Пироги