В даному рецепті вам пропонується приготувати відкритий пиріг з начинкою з цього звичайного і непоказного овоча Його кислувато-освіжаючий смак дивовижно розкривається у випічці. Пиріг з ревенем стане для вас відкриттям. Готуємо пиріг на пісочному тісті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Мука кукурудзяна – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 120 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Ревінь – 300 – 400 гр.
  • Сіль – 2 щіпки
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати відкритий пиріг з ревенем, у посуд для замісу тіста просійте на сито потрібну кількість кукурудзяної і пшеничної муки. Насипте до борошні половину цукру, розпушувач і покладіть розрізане на шматочки вершкове масло. Борошно з маслом перетріть в дрібну крихту.

В отриману крихту розбийте яйце і влийте йогурт.

Рукою швидко замісіть тісто і розкатати його в клубок.

Черешки ревеню добре промийте, видаліть шкірку і наріжте на невеликі шматочки.

Тісто перекладіть на шматочок паперу для випічки і качалкою розкачайте в коржик товщиною до 1 див.

Корж разом з папером перекладіть на деко. На коржик покладіть нарізаний ревінь, залишаючи її краю вільними.

В піалі крохмаль перемішайте з рештою цукром. Цю суміш висипте рівномірно на шматочки ревеню.

Красиво защепіть вільні краї коржа, залишивши середину пирога відкритою.

Розігрійте духовку до 180°С і помістіть в неї деко з пирогом.

Запікайте пиріг протягом 30 хвилин, поки тісто не стане рум’яним.

Спечений відкритий пиріг з ревенем трохи остудіть, посипте цукровою пудрою, декоруйте листочками м’яти і подавайте до чаю.

Їжте на здоров’я!

Пиріг з ревенем Пироги Шарлотка з ревеню