Завдяки желатину цукрова глазур для пасок виходить не тендітною і дозволяє спокійно нарізати великодню випічку, не турбуючись, що вся «краса» при цьому обсыплется. Глазур красиво застигає, добре тримається на куличах і при цьому доповнює своєю солодкістю смак паски.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 6 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування білої глазурі для паски з желатином? У невеликій ємності змішати желатин з водою. Перемішайте і залиште набухати на 5-10 хвилин. Ви можете використовувати будь-желатин, з яким вам зручно працювати, порошковий, гранульований або листовий. Просто дотримуйтесь інструкції по його використанню і враховуйте необхідні для такого обсягу глазурі пропорції.

В маленькій каструлі змішайте цукор з водою. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися у воді.

В злегка охолоджений цукровий сироп перекладіть набряклий желатин і розмішати до повного розчинення. Крупинок желатину залишитися не повинно.

Перелийте цукровий сироп з желатином у високу ємність, зручну для збивання і збивайте до того моменту, коли маса стане білою і густий. Збивати можна міксером, так і блендером з насадкою віночок.

Білосніжною цукровою глазур’ю з желатином відразу можна покривати паски. Чим довше вона буде чекати «свого часу», тим густіше буде ставати. Також прикрасьте паски посипкою або готовим вафельним декором. Після застигання глазур на желатині не стає сухою і завдяки цьому чудово нарізається і абсолютно не кришиться.

Приємного апетиту!

Великодні паски без дріжджів Великодні паски без яєць Глазур для паски без яєць Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Цукрова глазур для паски