В жаркий час прохолодний холодник буде дуже до речі до обіду. У ньому поєднується смак молодої вареної картоплі і свіжої зелені. Заправити такий легкий супчик можна нежирної сметаною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сметана – 350 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт білоруського холодника гранично простий! Відваріть до готовності картоплю і буряк у мундирах, остудіть і очистіть. Буряк потріть на крупній тертці. Картоплю наріжте дрібними кубиками.

Яйця зваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте кубиками.

Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.

Огірки помийте, дрібно наріжте або потріть на крупній тертці. З’єднайте в мисці огірки, яйця, картопля і зелень, перемішайте, посоліть і приправте за смаком.

У каструлю налийте воду, додайте буряк і лимонний сік, перемішайте. Перекладіть в каструлю овочі, перемішайте холодник, поставте його на 20-30 хвилин у холодильник. Розлийте холодник по мисках, заправте сметаною і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ з яйцем Борщ класичний Борщ холодний класичний Холодний борщ класичний Холодник з буряка на воді