В жаркий час прохолодний холодник буде дуже до речі до обіду. У ньому поєднується смак молодої вареної картоплі і свіжої зелені. Заправити такий легкий супчик можна нежирної сметаною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сметана – 350 гр.
- Вода – 1 л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт білоруського холодника гранично простий! Відваріть до готовності картоплю і буряк у мундирах, остудіть і очистіть. Буряк потріть на крупній тертці. Картоплю наріжте дрібними кубиками.
Яйця зваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте кубиками.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.
Огірки помийте, дрібно наріжте або потріть на крупній тертці. З’єднайте в мисці огірки, яйця, картопля і зелень, перемішайте, посоліть і приправте за смаком.
У каструлю налийте воду, додайте буряк і лимонний сік, перемішайте. Перекладіть в каструлю овочі, перемішайте холодник, поставте його на 20-30 хвилин у холодильник. Розлийте холодник по мисках, заправте сметаною і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ з яйцем Борщ класичний Борщ холодний класичний Холодний борщ класичний Холодник з буряка на воді