Рецепт приготування біляшів на молоці і без дріжджів сподобається тим, хто не любить дріжджову випічку. Тісто виходить здобне і замішується на молоці, борошні вищого сорту з додаванням вершкового масла. Біляші на такому тесті будуть ніжні, пишні і дуже ароматні, так і приготувати їх швидше, ніж на дріжджовому тісті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати біляші на молоці без дріжджів. Спочатку замісіть тісто для біляшів. Підігрійте в мікрохвильовці молоко, розбийте в неї яйце, додайте сіль і віночком все добре збийте.

Охолоджене вершкове масло подрібніть на середній тертці і перемішайте з молочною сумішшю.

Просійте на сито борошно вищого сорту і трьома порціями введіть в молочну суміш. Після кожної порції тісто добре перемішуючи віночком.

Після третьої порції борошно тісто вимісити руками. Потім скрутіть його в колобок, прикрийте рушником або шматочком плівки і на 30 хвилин помістіть в холодильник.

За цей час підготуйте м’ясну начинку. До фаршу додати подрібнену цибулю, сіль і чорний перець за смаком і все спочатку ложкою перемішайте, а потім кілька разів відбийте, щоб фарш став однорідним.

Відпочиле тісто розділіть на невеликі заготовки, розкатати їх у кульки і потім розкачайте в тонкі коржі. На кожну заготовку покладіть по ложці фаршу.

загорніть Краї коржиків, формуючи акуратні біляші з отвором в середині.

У глибокій сковорідці добре розігрійте олію. Біляші викладайте в масло отвором донизу, щоб фарш відразу перепікся і не витік сік. Смажте біляші на середньому вогні і по 3-4 хвилини на кожній стороні. Якщо не подобається сильно засмажена скоринка, то готуйте біляші під прикритою кришкою.

Обсмажені біляші спочатку викладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії, а потім можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фаршу Татарські біляші з м'ясом