Біляші з куркою та картоплею, приготовані в духовці, виходять приголомшливо соковитими, м’якими і пишними. Рум’яне ласощі швидко зникає з тарілок! Дуже смачно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Курка – 600 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати біляші в куркою та картоплею в духовці, борошно просіваємо з допомогою ситечка.

Підігріваємо кефір, щоб він був злегка теплим, додаємо в нього соду. Засипаємо борошно, шматочки вершкового масла і сіль. Розмішуємо і формуємо еластичне тісто. Залишаємо його в холодильнику на 30 хв

Куряче м’ясо прокручуємо в м’ясорубці.

Також прокручуємо очищений від лушпиння цибулі.

А потім картоплю.

З’єднуємо всі інгредієнти, солимо і приправляємо начинку.

З готового тіста формуємо кілька коржів круглої форми. У центр кладемо начинку і формуємо бортики, щоб вона не випала.

Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо біляші. Запікаємо в духовці 40 хв. при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Беляши Біляші без дрожжей Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на воді Біляші на кефірі