Біляші з куркою та картоплею, приготовані в духовці, виходять приголомшливо соковитими, м’якими і пишними. Рум’яне ласощі швидко зникає з тарілок! Дуже смачно!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 4,5 ст.
- Кефір – 1,5 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Курка – 600 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати біляші в куркою та картоплею в духовці, борошно просіваємо з допомогою ситечка.
Підігріваємо кефір, щоб він був злегка теплим, додаємо в нього соду. Засипаємо борошно, шматочки вершкового масла і сіль. Розмішуємо і формуємо еластичне тісто. Залишаємо його в холодильнику на 30 хв
Куряче м’ясо прокручуємо в м’ясорубці.
Також прокручуємо очищений від лушпиння цибулі.
А потім картоплю.
З’єднуємо всі інгредієнти, солимо і приправляємо начинку.
З готового тіста формуємо кілька коржів круглої форми. У центр кладемо начинку і формуємо бортики, щоб вона не випала.
Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо біляші. Запікаємо в духовці 40 хв. при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Беляши Біляші без дрожжей Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на воді Біляші на кефірі