Любителів домашньої випічки від усієї душі і з великим бажанням хочу порекомендувати чудовий рецепт біляшів з м’ясом, приготованих з тіста на воді. Ароматні біляші виходять надзвичайно соковитими. Обов’язково приготуйте, і ваші рідні будуть в захваті!


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Вода – 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати біляші з м’ясом з тіста на воді на сковороді, в глибоку посудину налийте необхідну кількість попередньо підігрітою питної води, додайте сухі дріжджі і гарненько перемішайте до повного їх розчинення. Залиште на деякий час, щоб дріжджі почали працювати.

В опару додайте розм’якшене вершкове масло кімнатної температури, розбийте куряче яйце і посоліть, гарненько перемішайте.

Після чого просійте необхідну кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте сухим кухонним рушником або харчовою плівкою і залиште підніматися приблизно на 1 годину в теплому місці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і дрібно наріжте. Потім додайте м’ясний фарш. Фарш можна використовувати будь на ваш розсуд, готовий або приготувати його самостійно. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Розбийте куряче яйце.

Додайте кілька ложок питної води. Гарненько перемішайте начинку до однорідної консистенції. При бажанні можна трохи відбити.

Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло або розтягніть руками.

В центр викладіть приготовлену соковиту начинку.

Защепніть краю таким чином, щоб у центрі залишалося невеликий отвір.

Якщо боїтеся, що сік витече, можна робити повністю закриті біляші.

Сковороду з товстим дном, поставте на невеликий вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз. Обсмажте з усіх боків до рум’яної скоринки. Апетитні біляші з м’ясом з тіста на воді подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Біляші на воді