Смачні, неймовірно апетитні і поживні біляші, з начинкою з м’яса та картоплі, виходять просто приголомшливими. В духовці вони добре зарум’яняться, а начинка повністю пропечеться. Таку закуску можна подавати на сімейний стіл або взяти з собою для перекусу. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 650 гр.
  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати біляші з м’ясом і картоплею в духовці просто! Вершкове масло ділимо на кілька шматочків і даємо йому трошки постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким.

Кладемо вершкове масло в глибоку ємність, додаємо до нього борошно і соду. Розмішуємо, перетираючи масло в однорідну крихту.

Тепер вводимо два яйця і кефір, добре розмішуємо і додаємо сіль за смаком. Перекладаємо тісто в целофановий пакет і кладемо в холодильник на 30-60 хв.

Картоплю чистимо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем на квадратики.

Додаємо цибулю і картоплю в фарш, солимо і приправляємо за смаком.

З тіста формуємо круглі коржі. Всередину кожної кладемо фарш з картоплею і загинаємо краю.

Змащуємо деко олією, викладаємо біляші і ставимо в духову піч на 30 хв. Запікаємо при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фаршу Біляші зі свинячим фаршем