Біляші з м’ясом на кефирном тесті з сухими дріжджами виходять особливо смачними і пишними. Таке тісто піднімається швидше, ніж замішане на молоці або воді. Секрет смаколики біляшів полягає в тому, щоб корж тонко розкачати, потім додати беляшу плоску форму, що дозволяє м’ясній начинці просмажиться за короткий час.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для опари: –
  • Кефір – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати біляші з м’ясом на кефірі і сухих дріжджах на сковороді? Спочатку підготуйте опару для дріжджового тіста. В окремий посуд налийте теплий кефір.

Насипте до нього потрібну кількість сухих дріжджів, цукру та борошна.

Віночком ці інгредієнти перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати і на поверхні з’явилася шапочка піни.

Потім у підійшла опару розбийте яйця, додайте сіль і олію, і все ще раз перемішайте.

Після чого в цю кефірну основу порційно насипте просіяне борошно і замісіть тісто.

вимішуйте Тісто не менше 10 хвилин, поки воно не стане однорідним і не буде прилипати до долонь. Прикрийте тісто серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце.

Поки тісто підходить, підготуйте начинку. Фарш посоліть, поперчіть і перемішайте з подрібненою цибулею у блендері.

тісто скачайте в рулет і наріжте на шматочки.

Потім заготовки з тіста розкачайте в тонкі коржі.

На кожен коржик покладіть по столовій ложці м’ясного фаршу.

загорніть Краї коржиків і закріпіть, формуючи в середині невеликий отвір. Долонею надайте беляшам плоску форму.

Обсмажуйте біляші у глибокій сковорідці і на добре розігрітому рослинному маслі по 3-4 хвилини на кожній стороні. Олія у сковорідку налийте в такій кількості, щоб біляші в ньому плавали, а не просто обсмажувалися.

Біляші з м’ясом на кефірі і сухих дріжджах готові. Можете відразу подавати до столу.

Приємного апетиту!

Беляши Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом на кефірі Біляші з начинкою з фарша