Біляші з м’ясом на кефирном тесті з сухими дріжджами виходять особливо смачними і пишними. Таке тісто піднімається швидше, ніж замішане на молоці або воді. Секрет смаколики біляшів полягає в тому, щоб корж тонко розкачати, потім додати беляшу плоску форму, що дозволяє м’ясній начинці просмажиться за короткий час.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для опари: –
- Кефір – 300 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати біляші з м’ясом на кефірі і сухих дріжджах на сковороді? Спочатку підготуйте опару для дріжджового тіста. В окремий посуд налийте теплий кефір.
Насипте до нього потрібну кількість сухих дріжджів, цукру та борошна.
Віночком ці інгредієнти перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати і на поверхні з’явилася шапочка піни.
Потім у підійшла опару розбийте яйця, додайте сіль і олію, і все ще раз перемішайте.
Після чого в цю кефірну основу порційно насипте просіяне борошно і замісіть тісто.
вимішуйте Тісто не менше 10 хвилин, поки воно не стане однорідним і не буде прилипати до долонь. Прикрийте тісто серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце.
Поки тісто підходить, підготуйте начинку. Фарш посоліть, поперчіть і перемішайте з подрібненою цибулею у блендері.
тісто скачайте в рулет і наріжте на шматочки.
Потім заготовки з тіста розкачайте в тонкі коржі.
На кожен коржик покладіть по столовій ложці м’ясного фаршу.
загорніть Краї коржиків і закріпіть, формуючи в середині невеликий отвір. Долонею надайте беляшам плоску форму.
Обсмажуйте біляші у глибокій сковорідці і на добре розігрітому рослинному маслі по 3-4 хвилини на кожній стороні. Олія у сковорідку налийте в такій кількості, щоб біляші в ньому плавали, а не просто обсмажувалися.
Біляші з м’ясом на кефірі і сухих дріжджах готові. Можете відразу подавати до столу.
Приємного апетиту!
Беляши Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом на кефірі Біляші з начинкою з фарша