Біляші на тесті, замешенном на молоці і сухих дріжджах, виходять дуже пишними, хрусткими і соковитими. Для соковитості фаршу в нього можна додати перед ліпленням по шматочку льоду і посолити цибулю. Щоб біляші при смаженні не ввібрали багато масла, можна налити в сковорідку ложку спирту. Для приготування беремо в помічники кухонний комбайн.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування біляшів з м’ясом на молоці і сухих дріжджах. Борошно для біляшів просійте на сито і пересипте її в чашу кухонного комбайна. Потім насипте до борошні вказане в рецепті кількість сухих дріжджів і солі. Налийте в чашу рослинне масло і трохи підігріте молоко. Замісіть тісто з допомогою спеціальної насадки і на середній швидкості. Потім тісто перекладіть в окремий посуд, прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин (можна більше), щоб воно підійшло.
Після закінчення цього часу обімніть тісто і руками ще трохи вимісити, щоб пішов зайвий вуглекислий газ. Прикрийте тісто шматочком харчової плівки і на 15-20 хвилин поставте в холодильник.
Потім в комбайні перекрутіть шматочок м’яса разом очищеної і нарізаної на шматочки цибулею, сіллю і чорним перцем.
Замішане тісто розділіть на невеликі однакові шматочки і розкачайте їх у коржі. На коржі покладіть приготований фарш. Потім загорніть тісто красиво, формуючи в середині невеликий отвір.
Добре накалите у глибокій сковорідці олію. Викладіть в нього біляші отвором донизу. Обсмажте біляші на середньому вогні по 3-4 хвилини на кожній стороні і до рум’яної скоринки. З обсмажених біляшів серветками приберіть зайве масло і страву можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Беляши Біляші зі свинячим фаршем Біляші на дріжджах Біляші на молоці Татарські біляші з м'ясом