Біляші на дріжджовому тесті –закуска дивовижна! Для цієї страви потрібно не полінуватися і витратити трохи більше часу. Біляші виходять пишними, повітряними, начинка добре запікається і залишається м’якою і соковитою. Просто смакота!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування біляшів з м’ясом на сухих дріжджах на сковороді. Кефір підігріваємо до 40 градусів і розмішуємо в ньому сухі дріжджі, а також сіль. Даємо постояти 15 хв

Тепер вводимо в нього борошно, постійно помішуючи, щоб тісто вийшло однорідним. Додаємо яйце і вимішуємо тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 60 хв.

В цей час чистимо цибулю від лушпиння і ріжемо його дрібними кубиками.

Додаємо його у фарш, солимо і приправляємо чорним меленим перцем. Розмішуємо.

З тіста формуємо коржі круглої форми. У центр кладемо начинку і прищипываем краю, щоб вийшли бортики.

Розігріваємо сковороду, рясно змащену рослинним маслом і обсмажуємо біляші 10 -15 хв. до золотистого кольору.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші з м'ясом на кефірі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Біляші на кефірі Татарські біляші з м'ясом