Біляші люблять багато, але ця випічка досить жирна і калорійна. Як альтернатива смаженою беляшам буде випікання їх в духовці. Готуємо біляші на кефирном тесті без дріжджів, так виходить швидше, та й господині не потрібно стояти біля сковорідки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати біляші на кефірі з м’ясом в духовці просто! У посуд для замішування тіста перелийте підігрітий в мікрохвильовці кефір. Потім насипте до нього вказане в рецепті кількість соди, солі, цукру і вбийте яйця. Ложкою або віночком ці інгредієнти добре перемішайте.

Борошно просійте на сито. Потім її потроху пересипайте в кефірну основу і відразу замішують тісто з допомогою ложки, поки воно не збереться в ком.

Потім перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню столу і вже руками його добре вимісіть. Вимішуйте тісто протягом 10-15 хвилин і до гладкою і еластичною текстури. Тісто не повинно прилипати до долонь.

Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і залиште на 20 хвилин для вистоювання.

За цей час підготуйте м’ясну начинку. Цибулю подрібніть в блендері або дрібно нашаткуйте.

М’ясний фарш, готовий або перекручений на м’ясорубку, по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

Потім до фаршу перекладіть подрібнену цибулю і все добре перемішайте. Фарш можете кілька разів відбити.

Замішане відпочиле тісто розділіть на шматочки розміром у куряче яйце і розкачайте їх на тонкі коржі.

На кожен коржик покладіть по столовій ложці начинки і краю їх красиво загорніть з невеликим отвором в середині. Потім біляші трохи долонею прожмите для додання плоскої форми.

Деко для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її рослинним маслом.

Підготовлені біляші викладіть на деко на невеликій відстані один від одного. Випікайте біляші на кефірі з м’ясом в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

У середину кожного спеченого біляша покладіть по шматочку вершкового масла. Воно швидко розтане і зробить начинку більш ароматною і соковитою. Блюдо готове. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Татарські біляші з м'ясом