Любителям домашньої кухні рекомендую приготувати біляші з м’ясом яловичини. Процес приготування досить простий, але довгий. Випічка виходить надзвичайно смачною, з повітряним тестом і соковитою начинкою. Відмінний спосіб ситно нагодувати велику сім’ю.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Вода – 4 ст. л.
- Яловичина – 800 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування біляшів з м’ясом яловичини? У глибоку ємність налийте теплу питну воду, додайте сухі дріжджі і цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі почали працювати.
піднялася опару просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сіль і рослинне масло.
Замісіть м’яке еластичне тісто і залиште підніматися. Часу може знадобитися близько 1 години або трохи більше.
Яловичину промийте і обсушіть, потім наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді. Яловичину і цибулю пропустіть через м’ясорубку.
Додайте сіль, зіру і чорний мелений перець за смаком.
Гарненько перемішайте начинку до однорідної консистенції.
Для соковитості начинки можна додати трохи води. Знову перемішайте.
До цього часу тісто добре підніметься і збільшиться в об’ємі.
Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини.
Залиште на 10-15 хвилин підійти.
Начинку також розділіть на однакові частини і скачайте в грудочки.
На чисту робочу поверхню насипте трохи борошна. Викладіть тісто.
Згори теж припылите борошном.
Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло. В центр викладіть приготовлену начинку.
Защепніть краю таким чином, щоб у центрі залишалося отвір.
Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз.
Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.
Гарячі біляші викладіть на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло.
Ароматні біляші з м’ясом яловичини викладіть на блюдо для подачі.
Після чого подавайте на стіл до гарячого чаю.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на воді Біляші на дріжджах