Любителям домашньої кухні рекомендую приготувати біляші з м’ясом яловичини. Процес приготування досить простий, але довгий. Випічка виходить надзвичайно смачною, з повітряним тестом і соковитою начинкою. Відмінний спосіб ситно нагодувати велику сім’ю.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Яловичина – 800 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування біляшів з м’ясом яловичини? У глибоку ємність налийте теплу питну воду, додайте сухі дріжджі і цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі почали працювати.

піднялася опару просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сіль і рослинне масло.

Замісіть м’яке еластичне тісто і залиште підніматися. Часу може знадобитися близько 1 години або трохи більше.

Яловичину промийте і обсушіть, потім наріжте невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді. Яловичину і цибулю пропустіть через м’ясорубку.

Додайте сіль, зіру і чорний мелений перець за смаком.

Гарненько перемішайте начинку до однорідної консистенції.

Для соковитості начинки можна додати трохи води. Знову перемішайте.

До цього часу тісто добре підніметься і збільшиться в об’ємі.

Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини.

Залиште на 10-15 хвилин підійти.

Начинку також розділіть на однакові частини і скачайте в грудочки.

На чисту робочу поверхню насипте трохи борошна. Викладіть тісто.

Згори теж припылите борошном.

Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло. В центр викладіть приготовлену начинку.

Защепніть краю таким чином, щоб у центрі залишалося отвір.

Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз.

Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.

Гарячі біляші викладіть на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло.

Ароматні біляші з м’ясом яловичини викладіть на блюдо для подачі.

Після чого подавайте на стіл до гарячого чаю.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на воді Біляші на дріжджах