Смачні і апетитні біляші легко приготувати на сковороді на бездрожжевом тесті. Начинка з фаршу і картоплі виходить просто дивовижною. А тісто на кефірі ароматним і ніжним. Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 750 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати біляші на кефірі на бездрожжевом тесті на сковороді, в глибокій мисці з’єднуємо кефір, сметану, 1 яйце, розпушувач і борошно. Додаємо сіль за смаком і замішуємо тісто.

Картоплю чистимо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.

Цибулю відокремлюємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками.

Додаємо цибулю, тертий картопля, сіль і перець у фарш і добре розмішуємо.

З тіста формуємо коржі і розгортаємо їх в коло. У центр кладемо фарш і загинаємо кінці так, щоб в серединці залишався видно фарш.

Обсмажуємо на рослинній олії з обох сторін за кілька хвилин. Біляші повинні бути майже на половину в олії.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом і картоплею Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші на сметані Ледачі біляші Ледачі біляші на кефірі з фаршем