Бісквіт – незамінний продукт для приготування тортів. Особливо смачне і пишне тісто виходить в домашніх умовах. Процес приготування простий своїм невеликим набором продуктів, а також не відніме у вас багато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіта для торта? Білки старанно відділяємо від жовтків. Це важливий момент, інакше потрібне тісто у нас не вийде. Білки перекладаємо в чисту суху тарілку і починаємо збивати міксером на маленькій швидкості до появи піни.

Поступово всипаємо в білки половину цукру. Продовжуємо збивати, збільшуючи швидкість. Білки повинні перетворитися в густий і пишний крем.

Потім розтираємо жовтки з ванільним цукром і залишками звичайного. Акуратно підливаємо масу до білків. Збиваємо до однорідності.

Поступово просіваємо борошно. Перемішуємо ложкою рухами знизу вгору. Важливо, щоб тісто не втратило свою пишність і легкість.

Продовжуємо обережно перемішувати ложкою до однорідної кремового стану.

Обмазуємо форму для випічки вершковим маслом. Рівномірно виливаємо бісквітне тісто і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

Щоб бісквіт не осел, не потрібно відкривати духовку перші 20 хвилин випікання. Після того, як він приготується, не слід поспішати діставати. Найкраще відкрити дверцята і дати йому таким чином охолонути. Після охолодження бісквіт можна викладати на стіл.

Остиглу випічку розрізаємо на коржі для подальшого готування.

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт Масляний бісквіт