Пропонуємо вам рецепт пухнастого ніжного італійського бісквіта Маргарита. Особливість його полягає в тому, що він складається 50:50 з пшеничного борошна і крохмалю. Саме таке співвідношення цих двох інгредієнтів дає цьому бісквіту надзвичайну легкість і пухнастість. А вершкове масло, що входить до складу, надає приємний вершковий аромат і золотистий колір. Такий бісквіт ідеальний як у вигляді основи для торта, так і в самостійному виконанні.

Інгредієнти розраховані на форму 23-25 див.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце (С1 або С0) – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Готувати бісквіт з крохмалем просто! За 2-3 години до початку приготування дістаємо з холодильника яйця, щоб вони були кімнатної температури. Форму для випічки змащуємо тонким шаром вершкового масла і присипаємо борошном. Включаємо духовку розігріватися до 180 градусів. Вершкове масло кладемо в невелику ємність, ставимо в мікрохвильову піч і розтоплюємо до рідкого стану. Потім залишаємо його остигати при кімнатній температурі. Підготовчі заходи завершені, приступимо до приготування тіста.

В глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор. Збиваємо за допомогою міксера, поступово збільшуючи швидкість від середньої до високої, до збільшення маси в об’ємі в 2-3 рази, тобто близько 5 хвилин.

В пишну яєчну масу просіваємо борошно, крохмаль і розпушувач. Акуратно вимішуємо тісто силіконової лопаткою рухами знизу вгору, щоб не осадити тісто. У нас не повинно залишитися грудочок.

На останньому етапі в тісто вводимо ледве тепле вершкове масло. Знову акуратно перемішуємо силіконової лопаткою до однорідності.

Повітряне тісто викладаємо у підготовлену роз’ємну форму, зверху трохи розрівнюємо, не притискаючи тісто і ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин. У процесі випічки дверцята духовки не відкриваємо, щоб бісквіт не осел. В кінці процесу приготування перевіряємо готовність бісквіта шпажкою. Якщо вона виходить з бісквіту сухий – він готовий!

Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути. Потім перекладаємо його з форми на грати і залишаємо до повного охолодження на пару годин. Остиглий бісквіт через сито посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.

Приємного чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з вершковим маслом Масляний бісквіт