Перед вами рецепт бісквіта, головний секрет якої полягає у використанні лимонаду. Завдяки йому випічка завжди виходить пишним і високим. Ніжний і неймовірно смачний – саме так можна охарактеризувати бісквіт, приготований за цим рецептом. Такий бісквіт послужить ідеальною основою для торта.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лимонад – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Ванілін – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Готувати бісквіт на лимонад легко! Духовку включаємо прогріватися до температури 180 градусів. Переходимо до основних дій. У глибокій мисці з’єднуємо наступні інгредієнти – курячі яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Все ретельно збиваємо міксером.
Не припиняючи працювати міксером, вливаємо в яєчно-цукрову суміш олію і відразу після нього вливаємо лимонад.
Після цього при постійному збивання міксером починаємо акуратно частинами вводити розпушувач і пшеничне борошно. Потім перемішуємо масу і оцінюємо тісто – воно повинно бути середньої густоти.
Форму для випічки промазуємо вершковим маслом і поміщаємо в неї готове тісто. Відправляємо бісквіт випікатися в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Готовність не забувайте оцінювати зубочисткою або дерев’яною шпажкою.
Як тільки випічка охолоне, посипаємо її цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і угощаемся.
Приємного вам чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт з рослинним маслом Лимонний бісквіт