Перед вами рецепт бісквіта, головний секрет якої полягає у використанні лимонаду. Завдяки йому випічка завжди виходить пишним і високим. Ніжний і неймовірно смачний – саме так можна охарактеризувати бісквіт, приготований за цим рецептом. Такий бісквіт послужить ідеальною основою для торта.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лимонад – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Ванілін – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Готувати бісквіт на лимонад легко! Духовку включаємо прогріватися до температури 180 градусів. Переходимо до основних дій. У глибокій мисці з’єднуємо наступні інгредієнти – курячі яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Все ретельно збиваємо міксером.

Не припиняючи працювати міксером, вливаємо в яєчно-цукрову суміш олію і відразу після нього вливаємо лимонад.

Після цього при постійному збивання міксером починаємо акуратно частинами вводити розпушувач і пшеничне борошно. Потім перемішуємо масу і оцінюємо тісто – воно повинно бути середньої густоти.

Форму для випічки промазуємо вершковим маслом і поміщаємо в неї готове тісто. Відправляємо бісквіт випікатися в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Готовність не забувайте оцінювати зубочисткою або дерев’яною шпажкою.

Як тільки випічка охолоне, посипаємо її цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і угощаемся.

Приємного вам чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт з рослинним маслом Лимонний бісквіт