Бісквітний рулет з сиром – це ніжне ласощі, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Бісквіт, приготований за цим рецептом, смачний сам по собі, а в поєднанні з сирною начинкою він набуває просто чудовий смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вершки – 100 мл
  • Желатин харчовий – 5 гр.
  • Вода – 40 мл
  • Ванілін – 10 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Готувати бісквітний рулет з сиром просто! На самому початку вже можна включити на прогрів духовку, встановивши температурний режим в 200 градусів. Білки відділяємо від жовтків. Озброюємося міксером і починаємо збивати білки спочатку на невеликій швидкості. Потім поступово підсипаємо цукровий пісок і збільшуємо швидкість обертів. Збиваємо білки з цукром до утворення стійкої маси.

Далі в робочу ємність перекладаємо жовтки і акуратно за допомогою лопатки перемішуємо масу знизу вгору.

Після цього додаємо в отриману масу просіяне пшеничне борошно. Акуратно все перемішуємо до однорідності, але не збиваємо.

Деко застеляємо пергаментом, потім виливаємо на нього тісто. Ставимо випікатися бісквіт в гарячу духовку на 20-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Готовий бісквіт перекладаємо на рушник, відокремлюючи його від пергаменту. Потім згортаємо випічку в рулет, в такому вигляді остуджуємо.

Переходимо до начинки. Желатин замочуємо у воді на 15 хвилин. Після цього прогріваємо желатин на водяній бані, повертаючи його в рідкий стан. Остуджуємо.

В зручну ємність перекладаємо сир. Потім вливаємо до нього вершки, додаємо цукровий пісок і ванільний цукор. За допомогою заглибного блендера пробиваємо сир до утворення однорідної маси. В самому кінці вливаємо в сирну начинку остиглий желатин. Знову все пробиваємо блендером.

Остиглий бісквіт розгортаємо, обрізаємо краю і промазуємо його сирною начинкою.

Потім згортаємо бісквіт з начинкою в рулет, посипаємо цукровою пудрою і відправляємо в холодильник на 4 години.

Через годину дістаємо ласощі з холодильника, нарізаємо на порції і угощаемся.

Приємного вам чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт для рулету Ванільний бісквіт