Хто б міг подумати, що в аерогрилі теж можна готувати випічку? Якщо духова шафа зайнятий іншими стравами, а мультиварки немає в наявності, з бісквітом легко впорається аерогриль. Таким способом я користуюся, якщо перед великим застіллям, коли за короткий час потрібно приготувати багато страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана – 100 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Маргарин вершковий – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Какао-порошок – 15 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт в аерогрилі? Маргарин розтопіть на водяній бані. Додайте цукровий пісок, сметану і курячі яйця, перемішати з допомогою міксера. В іншій мисці з’єднайте борошно пшеничне, харчову соду і какао, перемішайте віночком. З допомогою сита просіяти сухі інгредієнти в отриману масу. Перемішайте міксером до однорідної консистенції. У силіконову форму вилийте тісто.

Дайте тісту постояти у формі близько 10 хвилин і тим часом увімкніть аерогриль для прогріву. Форму для випічки поставте на середню грати аэрогриля. Закрийте кришку приладу. Встановіть температуру 180 градусів і середню швидкість. Випікайте 45 хвилин.

Після закінчення часу відкрийте кришку приладу і вийміть форму з бісквітом. Форму поставте на обробну дошку і дайте трохи охолонути. Акуратно переверніть форму і викладіть бісквіт на стільницю. Залиште до повного охолодження. Перемістіть бісквіт на блюдо або тарілку, за бажанням прикрасити цукровою пудрою або приготуваотовьте глазур.

Приємного апетиту!

Новости