Салат з тунцем Нісуаз – це свіжий салат, в якому ідеально поєднується ціла веселка смаків свіжих овочів і риби. Яскрава колірна гамма цього по–справжньому літнього, середземноморського салату не може залишити вас байдужим і не викликати апетит.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Огірки – 100 гр.
  • Листовий салат – 4 листи
  • Анчоуси – 100 гр.
  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Квасоля біла – 100 гр.
  • Цибуля синя – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 4 гілки
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з тунцем Нісуаз? Квасолю промити, засипати в каструлю, залити водою і відварити до готовності. Готову квасолю обсмажити з часником в сковороді на рослинному маслі 2-3 хвилини, посолити і поперчити. Так ми додамо квасолі приємний смак і аромат. Якщо ви вирішили замінити відварну квасоля консервована – даний пункт можна пропустити, так як в консервованої квасолі вже є спеції.

Помідор промиваємо, розрізаємо навпіл і нарізаємо часточками.

Перець промиваємо, очищаємо від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками.

Огірок промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо тонкою соломкою.

Листя салату промиваємо під проточною водою, даємо їм трохи обсохнути і рвемо руками на невеликі шматочки. Кладемо в салатник листя салату, огірок, перець і помідори.

Цибулину очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до овочів.

Петрушку промиваємо, даємо обсохнути і дрібно рубаємо. Кладемо в глибоку миску, додаємо сіль, перець, сік половини лимона і оливкову олію. Все добре перемішуємо і даємо настоятися.

В порційну тарілку викладаємо овочі, на них викладаємо квасоля з часником і анчоуси. Зверху викладаємо основний інгредієнт салату Нісуаз – шматочки тунця і поливаємо все заправкою. Салат найкраще заправляти перед подачею, овочі збережуть свою свіжість і не пустять сік. Салат готовий до подачі, приємного апетиту!

Новости